Bedankt De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar van ‘Op het juiste moment’.

De band tussen zussen is niet te breken, maar die van Fay en Abbey krijgt wel een flinke stoot. Het is onder andere de reden dat Fay besluit naar Italië te vertrekken en daar een huis te kopen, helemaal alleen.
Al snel wordt het haar te veel en alsof haar zus het aanvoelt, besluit zij met hun nicht richting Italië te touren in het gezellige busje van Eva.
Het wordt tijd dat het tussen de zussen wordt uitgesproken en om Fay te helpen in haar nieuwe huis. 

Op het juiste moment kent meerdere verhaallijnen. We lezen in de perspectieven van zowel Abbey als Fay en daarnaast krijgen we een soort flashbacks te lezen die vertelt wat er tussen de zussen is voorgevallen. 
De gebeurtenis heeft voor een ketting aan reacties gezorgd, voor zowel Fay als Abbey. Je leert beiden personages erg goed kennen en het is moeilijk om een partij te kiezen. De hoop is er dan ook dat ze het snel weer goedmaken. 
Op weg naar Italië leren we ook Eva redelijk goed kennen, het nichtje van de zussen en komen ze daarnaast op hun trip Zef tegen, die direct het hart van Abbey weet te stelen. Er gebeurt dus veel in dit korte verhaal, iets dat het leestempo lekker hoog houdt. 
Wat daar ook aan meewerkt is de prettige schrijfstijl van Janice Bakker. Het verhaal leest heel makkelijk. 
De plot gaat niet ontzettend diep, maar heeft een aantal puntjes waardoor het verhaal niet te oppervlakkig wordt. Het blijkt de perfecte combi voor weer een heerlijk tussendoortje. 

Op het juiste moment lezen is echt een momentje voor jezelf, iets dat Abbey en Fay alleen maar zullen toejuichen. 

Beoordeling: 💜💜💜

Een gedachte over “Recensie Janice Bakker – Op het juiste moment

Plaats een reactie