Bedankt Hamley Books voor het recensie-exemplaar van โ€˜Zomerzoetโ€™.

Eva gaat deze zomer werken in het idyllische Pilion in Griekenland om de vriend van haar oma uit te helpen. Maar eigenlijk neemt ze daarmee ook even de tijd voor zichzelf. Tijd om over een nare periode heen te komen. 
Al gauw raakt ze helemaal in de ban van het eiland dat een mooie mythe heeft en een wel erg leuke bewoner. 

Jet Nijland heeft een erg leuke schrijfstijl die ook in deze novelle weer heel duidelijk naar boven komt. Ze neemt de lezer niet alleen mee in het verhaal, maar ook naar het Griekse eiland. Als lezer is het er dan ook al gauw heerlijk vertoeven en ben ik ook al snel onder de indruk van de mythe. 
Het personage Eva leren we ook erg goed kennen. Het is duidelijk dat ze van avontuur houd en ondanks dat ze zich heeft voorgenomen het rustig aan te doen op liefdesvlak, is ze een enorme romanticus. 
Naast Eva leren we ook Andreas een beetje kennen en is er de aardige maar ietwat mysterieuze kapitein, die ook direct een belangrijke rol aanneemt in het verhaal.
Andere personages is het verhaal niet echt rijk, maar dat is absoluut geen gemis.

Zomerzoet is het eerste deel in de โ€˜Pilionโ€™-reeks en dat voelt ook zo aan. Het is zeer zeker een intro naar een groter verhaal, een verhaal waarnaar ik ontzettend nieuwsgierig ben. Zomerzoet heeft ook op zichzelf een leuke verhaallijn die heerlijk wegleest in de zon of misschien wel op regenachtige dag, wegdromend naar Pilion. 

Beoordeling: ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

Plaats een reactie