Bedankt De Verhalenfabriek voor het recensie-exemplaar van โ€˜Rozen met liefdeโ€™.

Al veertig jaar lang krijgt de oma van Fien op Valentijnsdag een boeket rozen gestuurd van een geheime aanbidder. Romantischer wordt het niet, zeker niet voor Fien zelf, die een niet bestaand liefdesleven heeft. 
Maar hoe romantisch het ook is, Fien vindt het tijd worden dat de geheime aanbidder onthult wordt. Oma wordt er immers niet jonger op en het zou toch zonde zijn om nooit te weten van wie ze elk haar een boeket krijgt? 
Fien gaat op onderzoek uit, maar vindt in plaats van de mysterieuze Valentijn een stugge tweeling en een nieuwe baan. 

Rozen met liefde neemt gelijk een andere wending dan ik gedacht had. Hoewel het in eerste instantie om de zoektocht naar Valentijn gaat, verdwijnt dit al snel naar de achtergrond als Fien in de bloemenzaak gaat werken. We leren daar Robin en Luca kennen, een ongelofelijk knappe tweeling die erg ondoorgrondelijk is. Ze blijken bovendien beide een flinke rugzak mee te dragen. Het maakt de personages en het verhaal realistisch en zorgt tegelijk voor zowel een diepgang als een verrassende wending. 
Het verhaal bevat niet veel personages, maar degene die er zijn zijn goed uitgewerkt en uitgebeeld, met precies genoeg woorden. 

Naarmate het weer op Valentijnsdag aangaat houdt Fien zich meer bezig met de geheime aanbidder. Zou ze er eindelijk achter kunnen komen wie het is, of steken de broers daar een stokje voor?
Het verhaal is origineel en romantisch en heeft een heel natuurlijk verloop. 
De schrijfstijl van Linda Jansma neemt je lekker mee in het verhaal en past perfect bij de snelheid die dit tussendoortje heeft. 
Rozen met liefde is een heerlijke feelgood, die ook laat zien dat het leven niet altijd over rozen gaat. 

Beoordeling: ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

Plaats een reactie