Bedankt HarperFirst en Yvonne van den Nieuwenhuizen voor het recensie-exemplaar van ‘Weg van jou’ voor mijn deelname aan de blogtour.

Let op: er kunnen in deze recensie spoilers voorkomen van de eerste twee delen in de ‘Studio Holland’-reeks. 

Het gaat Floor voor de wind. Haar carrière gaat als een speer, ze gaat samenwonen met Jacob en lijkt helemaal haar weg te vinden in haar nieuwe leven. 
Maar dan blijkt Utrecht niet heel uitnodigend, dreigen haar draaidagen in het water te vallen en blijkt Jacob steeds verder van haar weg te drijven. 

Het is weer heerlijk lezen in dit derde (en laatste, zo jammer!) deel in de ‘Studio Holland’-reeks. Zoals bij de eerdere delen nam ik me ook nu voor een begin te maken en enkele hoofdstukken te lezen, maar als ik er eenmaal aan begin is er geen houden aan. Het zegt heel veel over de schrijfstijl van Yvonne van den Nieuwenhuizen. Ze kan de lezer heel gemakkelijk meenemen in het verhaal en weet de omgeving, de personages en de gebeurtenissen zo te omschrijven dat je alles als een film voor je ziet. 
Het zijn verhalen die je het liefst achter elkaar leest, omdat je direct een band krijgt met de personages. Dit geldt niet alleen voor Floor, maar zeker ook voor Jacob, Aldo, Lis en Elin. Ze zijn onmisbaar in Floors leven, maar zeker ook in het verhaal en een spin-off van één of meerdere van deze vrienden lijkt mij ontzettend leuk. 
Maar ook als je ervoor kiest om de verhalen met een tussenpoos te lezen is alles makkelijk te volgen. Er zijn kleine terugblikken in het verhaal verwekt die je vertellen wat er aan Weg van jou vooraf ging en je geheugen weer opfrissen. 

Het verhaal draait ook nu weer om Floor, haar carrière en haar relatie. Het is een heel natuurlijk verloop en het voelt alsof je echt deel uitmaakt van haar leven. In dit laatste deel lijkt ze echt volwassen te worden en dat is ook terug te zien in de gevoelens die zij heeft en de dingen die ze ervaart. Ze moet keuzes maken. Keuzes waarvan niet direct duidelijk zal zijn of ze de goede waren. 
Weg van jou is een heerlijke afsluiter van deze reeks maar laat ook de deur open voor meer verhalen rondom Studio Holland. 
Iets waar ik zelf zeker op hoop. 

Beoordeling: 💜💜💜💜

Neem ook een kijkje bij de overige bloggers, om te lezen wat zij van ‘Weg van jou’ vinden.

Plaats een reactie