Bedankt uitgeverij Godijn voor het recensie-exemplaar van ‘Sluw’.

Als Day eenentwintig wordt krijgt ze een aantal bijzondere cadeaus voor haar verjaardag. Één daarvan is het dagboek van haar overleden moeder. Al gauw komt ze erachter dat er meer achter de dood van haar moeder schuilt dan men aanvankelijk dacht en besluit ze dit verder te onderzoeken. 

Sluw wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Het duurt daardoor even voordat ik echt in het verhaal kom. De perspectieven verspringen per hoofdstuk en je moet er al lezend achter komen over wie het gaat. De personages leer je op deze manier wel snel kennen, even later zit ik dan ook helemaal in het verhaal.
Niet alle personages worden even breed uitgewerkt, wat het geheel een achterdochtig tintje geeft. Zijn er mensen in het dorp die meer weten, maar niets zeggen of berust alles toch echt op een ongeluk?
Het verhaal heeft mede hierdoor een sluimerende spanning.
Ook de dagboekfragmenten zijn erg spannend. Zij lichten steeds een tipje van de sluier en lijken Day op een spoor te zetten.

Sluw is een boek dat zich heel makkelijk laat lezen en waar je heel makkelijk je aandacht bij kan houden. Niet alleen de sluimerende spanning helpt hieraan mee, ook de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl van José Kruijer doen dit.
Het plot ontrafelt zich steeds een beetje meer en leent zich er perfect voor om lekker mee te puzzelen.
Ik meen dan ook al snel door te hebben hoe het in elkaar steekt en kan geen verrassende wendingen meer ontdekken. Tot het laatste moment verwachtte ik nog een twist, maar deze bleef helaas uit.
Het maakt Sluw een verhaal waar je lekker in kan duiken, maar mist iets om een echte knaller te zijn.

Beoordeling: 💜💜💜

Plaats een reactie