Welkom als Auteur van de maand, juli Tamara, leuk dat je meedoet!
Ik ken je natuurlijk al, en heb al een aantal van je boeken gelezen, maar ik vind het leuk om je nog beter onder de loep te nemen!

Je hebt al een flink aantal boeken, verhalen en gewonnen schrijfwedstrijden op je naam staan, maar laten we bij het begin beginnen.
Heb je altijd al iets met schrijven willen doen? Of wilde je als kind iets anders “worden”?

Ik was altijd al gek op lezen en schrijven en ik wilde ‘boekenschrijfster’ worden. En moeder. En volgens mij ook nog ‘beroemd’ en als dat allemaal niet kon, dan was ‘oppas’ ook goed.

Hoe is uiteindelijk het balletje gaan rollen om te gaan schrijven?
Nadat mijn man een film had gemaakt en ik zo jaloers was dat hij gewoon deed waar hij altijd van droomde, en hij zei dat ik dat ook kon. Dat was eigenlijk het duwtje dat ik nodig had te beginnen. Ik schreef al jaren allerlei verhalen maar liet ze nooit aan iemand lezen. (Behalve het verhaal dat ik voor het schoolverlaterskamp van mijn zusjes klas schreef. Die juf zei: ‘Oh leuk dat je zus verhalen schrijft. Wil ze een griezelig verhaal voor het kampvuur schrijven?’ Dat had ze waarschijnlijk niet gedaan als ze had geweten dat Stephen King mijn favoriete auteur was en dat er wat kinderen met slaapproblemen zouden zijn na dat kampvuur hahaha)

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Overal vandaan. Van een bruidsjurk in een winkel zien hangen of zoals in het geval van ‘uit onverwachte hoek’, het zien van de zon op golvend water. Het komt altijd aanwaaien op het moment dat ik er niet mee bezig ben, iemand een grap maakt of iets zeg en het is altijd anders.

Hoe ziet jouw schrijfproces eruit? Schrijf je als iets in je opkomt of plan je daar tijd voor in en begin je dan te brainstormen?
Ik begin gewoon te schrijven. Als ik een idee heb gaat dat vanzelf en dan ga ik er ook elke dag aan verder tot het af is. Meestal als mijn man en zoon in bed liggen, s’ nachts is het lekker rustig, geen afleiding, geen mensen aan de deur, telefoon of online en dan gaat het drie keer zo snel als overdag.

Je hebt vooral feelgoods geschreven. Is er nog een genre waar je graag een verhaal in zou willen schrijven? Of een genre dat je totaal niet aantrekt?
Ik zou graag eens een thriller schrijven. Dat heb ik al vaker gedaan, ook wedstrijden mee gewonnen 😉 maar feelgood gaat me gewoon beter af. In het thrillerwereldje is al zoveel gedaan, ik denk dat elke ‘moord’ wel eens gepleegd is en elk motief wel eens aan de beurt is geweest. Ik ga het ooit nog een keer doen! Maar voorlopig nog niet. En wat mij niet trekt: SF, en fantasy. Ik kan niets met werelden die niet bestaan en elfjes en zo.

Zelf lees je ook graag, wat lees je het liefst?

Stephen King en Colleen Hoover. Ik lees eigenlijk alles. Ik probeer altijd tijd vrij te maken om te lezen, maar de laatste tijd loop ik aardig achter. Alleen als er een nieuwe SK of en CoHo uitkomt moet alles wijken.

Heb je daarnaast nog tijd voor andere hobby’s?
Ik hou van kinderentertainment (Rondlopen als Olaf op feestjes) en van spook/horror/halloweentochten. En omdat ik voornamelijk s’ nachts schrijf heb ik ook tijd zat om overdag dingen te doen haha. Maar ik ben niet goed in ‘hobby’s’ want ik wil iets, koop drie planken vol met spullen om die hobby te gaan doen, en kom er dan achter dat het toch niets voor mij is.

Wat mogen we nog verwachten van Tamara Haagmans in 2022? Of misschien in 2023?
Daar kan ik je helaas nog helemaal niets over vertellen. Een klein tipje van de sluier is misschien dat er nog dit jaar twee nieuwe delen in de ‘Sprookjes bestaan’ serie komen, maar voor de rest blijven mijn lippen stijf op elkaar!

Is er nog iets dat je graag zou willen bereiken of doen? Boekgerelateerd of in de algemene zin?
Ik weet het niet! Als mensen dit vragen, verwachten ze altijd dat ik roep dat ik een verfilming wil, of een vertaling. Maar eigenlijk ben ik heel tevreden zo. Mijn grootste droom was altijd het boekenbal maar daar ben ik geweest in 2021 dus misschien is het tijd dat ik een nieuwe ga zoeken.

Ik stel je graag nog vijf random vragen. Vragen die gewoon in mij opkomen en die jij, hopelijk, zonder lang nadenken kan antwoorden.
Eten of schrijven? Schrijven, want meestal vergeet ik dan te eten. Haha.
Beschrijf jezelf in één woord. Enthousiast
Fruit of groenten? Fruit
Wat is je lievelingskleur? Roze
Spa blauw of spa rood? Blauw. Rood is echt vies!

Bedankt voor het beantwoorden van de vragen. Is er nog iets dat je kwijt wilt aan mij, of aan de lezers?
Lieve lezers! Jullie zouden mij, -en elke andere auteur- echt een enorm plezier doen als je na het lezen van een van onze boeken, ergens een korte recensie, een paar sterren of zinnen achterlaat. En ik geniet elke keer weer van mailtjes en berichten van lezers! Ik hoop dat jullie mijn antwoorden leuk vonden om te lezen! 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s