Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Geen zomer zonder regen voor mijn deelname aan de blogtour.

Geen zomer zonder regen begint frivool en grappig als Claire letterlijk het land uitvlucht. Haar relatie is door haar eigen toedoen gestrand en het is hoog tijd voor zelfreflectie.
We leren haar dus echt kennen op een keerpunt in haar leven. Van een persoon die zichzelf niet heel erg geliefd heeft gemaakt wordt ze langzaam een vrouw die niet alleen weet wat ze wilt in het leven, maar er ook voor wilt gaan.
Ze leert zichzelf kennen, of nog beter gezegd zichzelf terug vinden en het is mooi om deze omslag samen met haar mee te maken. Mijn mening over Claire verandert dan ook gedurende het verhaal. Waar ik eerst moeite had met haar gedrag, wordt ze nu een leuke vrouw waarmee ik best bevriend zou kunnen raken.

Naarmate het verhaal vordert verandert het luchtige verhaal van de break-up in zo veel meer. Het is niet alleen een verhaal waarin Claire dicht bij zichzelf komt maar drukt de lezer op het hart dat je alle vruchten moet plukken in het leven.
Alex Peeters heeft deze overgang niet alleen in het personage Claire heel mooi weten te omschrijven, maar past ook haar schrijfstijl hierop aan. Het verandert van frivool naar serieus, maar met een fijne tred die het makkelijk maakt om het verhaal te lezen.
Waar ook veel aandacht aan is geschonken, is de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Van de catwalk naar het vliegveld, tot Italie en Frankrijk, alles is precies gedetailleerd genoeg beschreven om je er een voorstelling van te maken en het decor voor Geen zomer zonder regen voor je te zien.

Geen zomer zonder regen is een verhaal dat qua emoties op en neer gaat maar dat doet zonder beladen aan te voelen. Het is een verhaal met inhoud, dat de lezer bezig houdt en aan het denken zet.

Beoordeling: πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

Neem ook zeker een kijkje bij de overige bloggers om te zien wat zij van Geen zomer zonder regen vinden.

Een gedachte over “Blogtour Books & Butterflies: Alex Peeters – Geen zomer zonder regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s