Bedankt MH Books voor het recensie-exemplaar van ‘Enjoy yourself’, het eerste deel in de ‘Gewoon genieten’-reeks van Miranda Hillers en Suzanne van Bilderbeek.

Als Janice tegen Chester aanloopt in een bar, zijn ze beiden nergens naar op zoek. Toch is er een soort directe aantrekkingskracht, waarvan ze niet goed weten wat ze ermee moeten. Als hun paden later weer kruisen, zijn ze echter allebei van mening dat ze er iets mee moeten doen. Ondanks de onzekerheden, waarmee ze dealen.

Enjoy yourself vertelt vanuit de perspectieven van zowel Janice als Chester. Je leert beide personages op deze manier goed kennen en het is duidelijk dat ze allebei al lange tijd niet actief zijn in de dating-wereld. Waar Janice er best behoefte aan heeft, lijkt Chester helemaal niets te missen. Wel is direct duidelijk dat ze beiden ergens mee zitten, maar wat hetgeen is dat hen daadwerkelijk tegenhoudt durven ze niet uit te spreken en blijft dus ook voor de lezer verborgen.
Het zorgt ervoor dat mijn nieuwsgierigheid is aangewakkerd en ik lekker aan het verhaal van Janice en Chester gekluisterd blijf.
Miranda Hillers heeft hiermee dus niet alleen een verhaal geschreven met lekker wat spicy momenten, maar ook een verhaal dat een zekere diepgang heeft.
Fysieke aantrekkingskracht gaat verder dan je voor mogelijk hield en samen kun je jezelf (her)ontdekken.

De novelle leest lekker vlot en is in één ruk (pun intended) uit te lezen. Het verhaal vraagt om meer, maar is tegelijkertijd perfect in lengte en diepgang zoals het is.
Enjoy yourself laat je even genieten, precies zoals het bedoelt is: om gewoon even te genieten.

Beoordeling: 💜💜💜

Plaats een reactie