Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van P.S. ik haat je voor mijn deelname aan de blogtour.

De drieëntwintig-jarige Tamara heeft een leuk leven. Ze woont samen met haar beste vriendin, heeft een fijne baan en leuke vrienden.
Dat verdient ze ook zeker, na een ongelukkige tijd als tiener te hebben gehad.
Het gaat weer goed met haar, op een kleine terugslag hier en daar na.
Maar als ze ‘hem’ weer tegen komt, degene die haar middelbare school-tijd tot een hel gemaakt heeft en wiens ze naam ze niet door haar strot krijgt, komt alles weer terug.

Ik keek erg uit naar P.S. Ik haat je en dat heeft meerdere redenen. De schrijfstijl van Nicole Schelling is er één van. Ze schrijft op zo’n leuke manier, die echt lijkt op hoe ik zelf denk en praat. Het maakt dat ik me direct midden in het verhaal kan plaatsen en meteen vastgezogen ben in het boek. Haar schrijfstijl is daarnaast ontzettend vlot en nodigt echt uit om te lezen. 
De levensechte personages zijn de tweede reden. Zowel hun uiterlijk als innerlijk komt ruim aan bod, zodat het totaal niet lastig is om hen voor je te zien. Je leert ze allemaal goed kennen en ook hier lijkt hun denken en doen vaak op hoe ik zelf iets aan zou pakken. Het geeft een bepaalde herkenning die iets vertrouwds heeft waardoor de personages als je eigen vrienden gaan voelen. 
Wat ook mooi is, is dat ze een zekere evaluatie doormaken. Ze stellen hun meningen en gedachten bij en groeien daardoor met het verhaal mee. 

Natuurlijk is het plot het derde deel waarnaar ik super hard uit keek en Nicole Schelling heeft zeker niet teleurgesteld.
Het is een verhaal geworden waarvan je op een zekere manier verwacht waar het heen gaat, maar dit op zo’n manier doet dat je toch telkens twijfelt of het wel goed zal komen. Het is geen standaard ‘enemies to lovers’ verhaal doordat het een beladen onderwerp aanspreekt. Het maakt het een origineel verhaal dat toch een onvoorspelbaar randje heeft.
De wisseling in tijd, van heden en enkele jaren geleden, zorgen ervoor dat je een compleet beeld krijgt van wat er zich tussen Tamara en Lukas heeft afgespeeld en hoe Tamara daar nu nog mee omgaat.
Ook zijn er stukken vanuit het perspectief van Lukas te lezen waardoor je een kijkje krijgt in zijn gedachtegang.
Het verhaal is breed uitgezet en krijgt daardoor ook meer diepgang.

P.S. ik haat je heeft alle ingrediënten voor een mooi verhaal die Nicole Schelling perfect heeft weten te verpakken. Het is een fijne mix van vriendschap, liefde en het overwinnen van je demonen: of deze je nu letterlijk of figuurlijk het leven zuur maken. 

Beoordeling: 💜💜💜💜

Neem ook zeker een kijkje bij de overige bloggers, in deze goed gevulde blogtour!

Een gedachte over “Blogtour Books & Butterflies: Nicole Schelling – P.S. ik haat je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s