Bedankt De Verhalenfabriek voor het vooruitlees-exemplaar van Runnerโ€™s high.

Manon zegt volmondig โ€œjaโ€ als haar gevraagd wordt deel te nemen aan een sponsorloop op haar nieuwe werk. 
Het enige nadeel is dat Manon totaal niets heeft met sporten en het dus nog een hele uitdaging wordt om de drie kilometer uit te lopen. 
Vol goede moed stort ze zich echter in dit nieuwe avontuur wat tot veel hilariteit leidt bij haar vriend Antoine. 

Ik kan me gelijk helemaal inleven in Manon. Ook ik heb totaal niets met sporten maar probeer toch altijd hier en daar aanpassingen te maken zodat ik wat kilootjes kwijt raak. Haar keuze om pizza te bestellen โ€œwant ik sport nu toch, of bijna danโ€ klinkt me dan ook meer dan bekend in de oren. Waarin Manon van mij verschilt is dat zij bezit over een flinke portie discipline want ondanks dat bijna niemand in haar gelooft gaat ze er voor de volle 100 procent voor en zet ze door na tegenslagen. 
Het maakt Manon niet alleen een herkenbaar personage maar geeft haar ook een sterke persoonlijkheid. 
Net zoals Manon zijn de overige personages vooral in hun karaktertrekken uitgebeeld. Zonder uiterlijke kenmerken prijs te geven, die mogen we zelf invullen, krijg je zo toch een goed beeld van een ieder. 

Runnerโ€™s high is een verhaal dat je zonder dat je het door hebt, in รฉรฉn keer uitleest. Niet alleen de korte hoofdstukken en de lengte van het verhaal zorgen hiervoor maar ook de schrijfstijl van Inge Spaan werkt daaraan mee. Het leest makkelijk, maar doet verre van simpel aan. 
Ook het plot zorgt ervoor dat je lekker blijft lezen. Het is verre van voorspelbaar en omdat Manon normaal gesproken geen doorzetter is, is het nog maar de vraag of ze de sponsorloop ook daadwerkelijk zal meerennen. De niet bestaande support van Antoine doet er nog een schepje bovenop en zelfs dit aspect van het verhaal blijkt een verrassende wending te krijgen. 

Runnerโ€™s high is een vlot verhaal waarmee je even rustig kan gaan zitten en je toch het idee geeft dat je actief bezig geweest bent. 

Beoordeling: ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

Een gedachte over “Recensie Inge Spaan – Runner’s high

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s