Bedankt uitgeverij Godijn voor het recensie-exemplaar van ‘Spanningsboog’.

Floor heeft geen makkelijk leven. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde Rudy en heeft met hem een zoontje, maar hun huwelijk is verre van gelukkig. Alles wijst terug naar Thomas, haar broer, die tien jaar geleden met de noorderzon vertrok en nooit meer iets van zich liet horen. Zijn vertrek heeft sporen achter gelaten en het lijkt alsof Rudy er meer over weet. Maar elke vraag die ze durft te stellen, eindigt in klappen in plaats van antwoorden. Totdat Floor er genoeg van heeft, en zelf de benen neemt.

Het verhaal heeft direct een heftige proloog. De spanning is gelijk aanwezig en dat weet zich ook door te zetten in de volgende hoofdstukken.
We gaan daarvoor terug in de tijd, vanaf het moment dat Floor besluit te vertrekken. Ze plant alles zorgvuldig en krijgt in de tussentijd reden genoeg van Rudy om haar plan voort te zetten.
We leren in deze hoofdstukken Floor erg goed kennen. Ze probeert af en toe tegengas te geven, maar haar persoonlijkheid en eigen wil worden sterk de kop ingedrukt.
We leren langzaam ook meer over Thomas, de broer die verdween. Het is duidelijk dat iedereen die met hem in aanraking is geweest, lijdt onder zijn vertrek.
De personages zijn dus erg goed neergezet.

Naarmate Floor haar plan doorzet, wordt het verhaal steeds spannender. Ze heeft twijfels, mist de oude Rudy en wil haar ouders niet achterlaten. Er zit dus heel veel emotie in het verhaal, iets dat Lonneke Koster-Groot heel erg goed heeft weten neer te zetten.
In het tweede deel is Mia op de plaats van bestemming, maar rust heeft ze nog steeds niet. Ook in dit deel is de spanning rijkelijk aanwezig. Is Mia paranoide of is hij haar op het spoor?
De titel Spanningsboog is ook erg goed gekozen. Niet alleen is de boog van Floor constant gespannen, ook de spanningsboog in het boek staat constant op scherp.
Tegen het einde lijkt deze bijna te knappen en blijkt de plot er goed in elkaar te zitten. Ik had een vermoeden waar het heen zou gaan, maar werd toch telkens op het verkeerde been gezet.

Spanningsboog is een boek dat verschillende invallen heeft. Het is spannend op vele fronten en heeft ook een hoge emotionele lading, op meerdere vlakken. Een verhaal waar goed over nagedacht is, dat goed in elkaar zit en waar je zeker een aantal leesuren plezier aan zult beleven.

Beoordeling: 💜💜💜💜

Plaats een reactie