Al sinds haar achttiende ziet ze het voor zich: huisje, boompje, beestje. Maar helaas is daar nu, dik tien jaar later nog steeds niets van terecht gekomen. Niet alleen vindt ze het zelf erg jammer dat ze nog steeds single is, ook haar omgeving blijft zich afvragen waarom Jill nog niet gesetteld is.
Als ze op zoek naar een verjaardagscadeau voor haar vader op de knappe Daan stuit, voelt ze direct dat hij haar niet koud laat. Maar is ze nu niet een beetje door aan het draaien? Of zou Daan werkelijk dé man voor haar kunnen zijn.

Jill is een personage dat je in het dagelijks leven heel veel tegenkomt, maar waarvan je eigenlijk niet weet wat in ze om gaat. Ze heeft een baan, die ze helemaal niet leuk vindt. Ze is single, waar ze erg ongelukkig mee is. En eigenlijk is ze helemaal niet zeker van wie ze ĂĽberhaupt zelf is en wat ze leuk vindt. Ze laat zich leiden door de sleur van het dagelijkse leven. Als ze de knappe Daan tegenkomt lijkt er eindelijk iets in haar los te komen en Jill besluit zich er dan ook vol in te storten. Maar is dit wel de juiste sprong in het diepe?
Jill verandert langzaam en raakt zichzelf steeds meer kwijt. Ze beleeft hele fijne momenten maar wordt stiekem alsmaar ongelukkiger.

Wat uiteindelijk vooral duidelijk wordt is dat Unhappy single een verhaal is dat draait om zelfliefde en het vinden daarvan.
Het is een verhaal dat daarom inhoudelijk veel bevat, terwijl de verhaallijn an sich dit niet altijd lijkt te doen. Het wordt niet breed uitgemeten maar vertelt ondertussen wel veel. 
Daarnaast heeft het een rauw randje, gezien de situatie waarin Jill zich bevindt. Het laat een andere kant van de medaille zien, Ă©Ă©n die meestal verre van populair is, maar wel een interessant inzicht geeft.
Het wekt juist daardoor verschillende gevoelens bij me op. Jill is een ontzettend leuk personage, maar ik sta lijnrecht tegenover wat ze doet. Toch kan ik me in haar inleven, iets dat Yentl Spijk dus ontzettend goed heeft weten neer te zetten.
De steamy scenes geven het verhaal een pikant randje. Dit is niet zomaar een leuke toevoeging, maar het past echt in de lijn van het verhaal.

Unhappy single is een boek dat heerlijk doorleest. Het heeft een speelse noot met een serieuze boventoon die de lezer echt in het verhaal zuigt. 

Beoordeling: 🧡🧡🧡,5

Plaats een reactie