Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van ‘Iedereen is mooi’ voor mijn deelname aan de blogtour.

Kimberley heeft een fijne baan als redacteur bij een modeblad maar is zelf helemaal niet met mode bezig. Toch heeft ze het erg naar haar zin, zeker omdat ze samenwerkt met haar beste vriendin Emma.
Als Emma een baan aangeboden krijgt, bij hetzelfde bedrijf, in Amerika ziet Kim het met lede ogen aan. Het liefst van alles wil ze hier samen blijven werken met haar vriendin en zal haar erg gaan missen.
Totdat ook haar een baan in Amerika aangeboden wordt. Lang hoeft ze niet over het aanbod na te denken, naar Amerika gaan is immers haar grote droom.
Maar in Amerika werken is zoveel anders dan in België. Om te beginnen speelt haar uiterlijk hier wel een grote rol, je kan immers niet in de mode werken en er zelf niet navenant bijlopen. Het vraagt veel van Kim en ze is er nog niet van overtuigd of ze de juist keuze gemaakt heeft.

Het verhaal heeft gelijk een flink vaartje erin zitten en dat is wel prettig. Het voelt een beetje alsof je als lezer gelijk in het diepe gegooid wordt, wat Kim waarschijnlijk ook zo ervaart als haar een baan in Amerika wordt aangeboden.
Er wordt niet lang om de feiten heen gedraaid maar we krijgen wel een beeld van hoe het bedrijf, of in ieder geval de afdeling waar Kim werkt, eruit ziet.
Ook van Kim zelf en de overige personages is een goed beeld te vormen. Ze worden qua uiterlijk beschreven, maar vooral aan hun handelen leren we hen goed kennen.
Toch is niet van iedereen een volledig beeld te vormen, wat in dit geval ook zijn charme geeft aan het verhaal.
Het is tenslotte Amerika en er moet rekening gehouden worden met eventuele dubbele agenda’s.
Wat ik zelf geweldig vind is hoe New York opgehyped wordt. Ik droom er persoonlijk ook al jaren van om naar de Big Apple af te reizen en ik kan me dus helemaal vinden in Kim, die laaiend enthousiast door de straten van New York struint. Ik kan me zelfs een beetje in Central Park wanen, met een koffie van Starbucks en een wafel in mijn handen.

Het verhaal zelf wordt naar mijn idee in deel 1 vooral opgebouwd. Ik kan me voorstellen, dat als deel 2 dezelfde lengte heeft, het een te lang verhaal wordt voor één boek maar ik vind het jammer dat ik het niet gelijk kan uitlezen. Ik vraag me af hoe deel 2 verder zal gaan en of de twee delen echt als één geheel beoordeeld moeten worden. Ik vind het dan ook lastig om inhoudelijk op de plot in te gaan, er gebeurt van alles maar het is tot nog toe te nietszeggend om er echt diep op in te gaan.
Wel ben ik razend benieuwd hoe dit verder gaat en of Kim de ‘guts’ krijgt om voor haarzelf en het geen wat zij graag wil, op te komen.


Iedereen is mooi (deel 1) geeft alvast wel een mooie boodschap mee: Iedereen is mooi op zijn of haar manier, wat een ander daarvan vind is niet belangrijk en meningen zijn alleen dat: meningen.
Ik ben heel benieuwd waar het verhaal van Kim zal stranden.

Beoordeling: 💙💙💙

Neem ook een kijkje bij de overige bloggers om te lezen wat zij van ‘Iedereen is mooi’ vinden.

Een gedachte over “Blogtour Books & Butterflies: Claudia Vanzegbroeck – Iedereen is mooi (deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s