Namens VrouwenThrillers las ik Last-minute Londen, deze recensie verscheen dan ook oorspronkelijk op vrouwenthrillers.nl Bedankt, ook aan Harper Collins, voor het recensie-exemplaar.

Last-minute Londen is alweer de derde thriller van Evi Dekker, die ergens in de Europese Unie onder dit pseudoniem schrijft. Haar eerdere boeken Zomers Madrid en Stormachtig Berlijn liet de lezers vragen naar meer.

Nora leeft een druk leven, wat vooral uit werk bestaat. Ze is een belangrijk figuur in de schilderkunst en dat voert haar regelmatig naar Londen. Ook nu weer voor een vergadering met de commissie waar ze deel van uitmaakt.
Ze gaat graag naar Londen, niet alleen heeft ze er tijdens haar studie gewoond maar ze kan er ook weer haar mentor en goede vriend bezoeken. Maar dit keer belooft het geen trip down memory lane te worden.

Last-minute Londen is een verhaal dat qua spanning langzaam op gang komt maar toch de aandacht weet te trekken. Het zit hem in het begin vooral in de uiteenzetting van het verhaal. Zo worden Nora’s werkzaamheden breed uitgelegd, wat naast een belangrijk aspect in het verhaal ook heel interessant is. Natuurlijk speelt de omgeving ook weer een heel grote rol, zoals dat inmiddels typerend is voor de boeken van Evi Dekker. In dit verhaal gaat deze omschrijving van de omgeving zelfs nog verder dan in haar eerdere boeken, wat een mooie vooruitgang is. Verder zijn de personages heel interessant en gaat het er in Last-minute Londen ook om hoe de dynamiek onderling is. Want hoe verder het verhaal vordert hoe duidelijker het wordt dat er ergens iets niet helemaal aan de haak is. Het lijkt er zelfs sterk op dat het in Nora’s kleine kringetje te zoeken is.
Evi Dekker heeft echt tot op het laatst gewacht met de ontknoping, die dan eindelijk ook de langverwachte spanning iets doet opvlammen. Het plot blijkt heel goed in elkaar te zitten en is meesterlijk uitgewerkt. 

Last-minute Londen is in meerdere opzichten anders dan de eerdere verhalen die Evi Dekker schreef. Ze lijkt steeds beter haar draai te vinden in de thrillerwereld en daarmee ook haar plekje te veroveren.

Beoordeling: πŸ’™πŸ’™πŸ’™πŸ’™

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s