Namens VrouwenThrillers las ik Dieptepunt van Saskia M. N. Oudshoorn, deze recensie verscheen dan ook oorspronkelijk op vrouwenthrillers.nl Bedankt, ook aan De Crime Compagnie, voor het recensie-exemplaar.

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 als thrillerauteur en heeft sindsdien de handen flink laten wapperen. Niet alleen kwamen er verschillende thrillers van haar hand uit die hoge ogen gooiden, maar schreef ze ook in het feelgood genre boeken die zeer geliefd zijn! Ondertussen heeft ze zich ontpopt tot een auteur die zeker niet meer weg te denken is in de schrijfwereld.

Het feest Aimer moet het feest van het jaar worden, met als kers op de taart de vijfenzeventigste editie van het populaire blad. Dat het een onvergetelijk feest wordt is zeker, maar de reden waarom had niemand kunnen voorspellen. 

Dieptepunt is eerder uitgebracht als driedelige serie als Kobo Original en sinds kort dus ook als paperback in één verhaal. Dit is stiekem beter want dit is een boek dat erom vraagt in een ruk uitgelezen te worden.
De spanning is al gelijk in het eerste hoofdstuk voelbaar als Sacha in een precaire situatie belandt. Daarna wordt een stapje terug in de tijd gedaan, naar aanloop van het feest en de gebeurtenissen die leiden naar dat eerste hoofdstuk. Het is een goede manier om de lezer gelijk te intrigeren.
De perspectieven wisselen zich dan af tussen Sacha en haar collega Noor, die meegesleurd wordt in de problemen. Er wordt niet alleen een goed beeld gevormd van het complete verhaal, maar de beide personages krijgen zo ook diepgang.
De overige personages worden door de ogen van hen beiden omschreven maar ook op deze manier is een goed beeld van hen te krijgen.
De spanning is zoals gezegd direct aanwezig en blijft dit ook gedurende het hele verhaal, er is geen enkel moment dat de vaart afneemt en het blijft dan ook een verhaal dat de aandacht vast blijft houden. Naar het einde toe beginnen de draadjes te ontwarren en de plot blijkt onvoorspelbaar. Het zorgt voor nog een extra boost om door te lezen en de puntjes op de i te krijgen. 

Dieptepunt is alles wat een thriller hoort te zijn: spannend van begin tot eind, vlot geschreven en krachtig ineengezet.

Beoordeling: πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ

Een gedachte over “Recensie Saskia M.N. Oudshoorn – Dieptepunt (VrouwenThrillers)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s