Ik mocht meelezen met de leesclub van Hebban, over het boek Spoorloos. Bedankt, ook aan Luitingh Sijthoff, voor het recensie-exemplaar.

Als een vliegtuig van de radar verdwijnt, lijkt het niet gelijk een zaak voor de Engelse politie. Toch dringt Kate zich in het onderzoek binnen, want hun profiler Jo, die bovenal haar geliefde is, bevond zich op vlucht 0113.
We krijgen direct een goed beeld van Kate, maar in eerste instantie is dat niet een heel positieve. Ze werkt zich het commandocentrum binnen onder valse voorwendselen en klampt zich vast aan elke strohalm die ze tegenkomt die een bewijs kan zijn dat Jo niet op de vlucht gestapt is, wat echt uit de lucht gegrepen lijkt.
Ondertussen is het de bedoeling dat ze samenwerkt met de lokale en internationale politie om de ware toedracht achter de vermissing van het vliegtuig te achterhalen.
Maar het wordt steeds duidelijker dat Kate er een eigen agenda op na houdt.

Het verhaal kabbelt lange tijd voort en ik begin me af te vragen of we ooit nog van het vliegveld afkomen. Toch krijgt het boek in de tweede helft een wenteling, die ander licht op de zaak werpt. Mijn interesse wordt aangescherpt en plots ben ik toch wel nieuwsgierig naar waar het verhaal heen leidt.
Helaas is dit niet van heel lange duur, want de schrijfstijl van Mari Hannah doet erg langdradig en eentonig aan en ze lijkt de spanning van het verhaal niet goed over te kunnen brengen. Ook begin ik me steeds meer af te vragen of ik niet te veel gemist heb. Spoorloos is namelijk het zevende deel in een serie, maar pas het eerste deel dat in het Nederlands vertaalt is. Er worden steeds toespelingen gedaan naar eerdere gebeurtenissen, die me enerzijds nieuwsgierig maken naar wat vooraf gegaan is, maar die me vooral frustreren omdat ik het idee heb dat ik iets mis in de onderlinge dynamiek van de personages. Van de personages zelf is overigens wel een goed beeld te vormen, ookal is dit een eerste kennismaking. Ik stel gaandeweg zelfs mijn gevoel voor Kate bij, iets wat misschien ook van het begin anders geweest was als ik haar achtergrond zou kennen.
Maar ik moet me echt door het verhaal heenworstelen, wat ontzettend jammer is want de plot blijkt verre van slecht.
Tegen het einde wordt de spanningsboog dan ook weer iets aangetrokken en blijkt er een heel verhaal achter de vermissing van vlucht 0113 te zitten. Een verhaal dat origineel is en ook erg goed in elkaar gezet blijkt. Het maakt dat ik toch weer nieuwsgierig wordt naar meer van Mari Hannah, maar of ik daadwerkelijk een volgend boek zou lezen, in de serie of losstaand, valt nog te bezien.

Spoorloos is een boek met potentie, maar mist essentiรซle ingrediรซnten die het een topthriller maken.

Beoordeling: ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

Een gedachte over “Recensie Mari Hannah – Spoorloos (leesclub Hebban)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s