Bedankt Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar van Bikiniโ€™s & Kites voor mijn deelname aan de blogtour.

Bo leeft haar leven op haar manier en dat bevalt haar prima. Ze runt een bohemien-winkeltje aan het strand, waar ze onder andere haar zelfgemaakte bikini’s verkoopt, brengt haar vrije tijd door op het strand met haar beste vriendin Lou en geniet van alles om haar heen. Als ze de knappe Lars ontmoet, die plots in haar winkeltje verschijnt, heeft ze nog iets om van te genieten. Hij is namelijk heerlijk om naar te kijken en blijkt aangenaam gezelschap. Toch zal het nooit iets tussen hen worden. Niet alleen is hij mede-eigenaar van de kitesurfschool en dus haar grootste concurrent, hij heeft een totaal andere levensstijl dan haar.

Natuurlijk kan het niet anders dan dat Bo tot over haar oren verliefd wordt op Lars en hoewel deze onbereikbare liefde misschien op het oog voorspelbaar lijkt, blijkt het verhaal om Bo en Lars heen dit verre van.
In eerste instantie leren we vooral Bo goed kennen. Een meid die van aanpakken weet, maar het wel graag allemaal op haar manier doet. Ook al ziet ze Lars meteen zitten, bedenkt ze gelijk tig redenen waarom het tussen hun nooit iets zal worden. Maar de echte reden hierachter, is diegene die ons Bo het beste doet leren kennen.
Ook Lars leren we steeds een beetje beter kennen, vooral door de ogen van Bo, maar langzaam komt ook zijn verleden naar boven. Er blijkt veel meer achter hem te schuilen dan enkel zijn knappe looks.
De overige personages zijn ook zeker niet weg te denken uit het geheel. Ze geven samen de hechtheid van de gemeenschap weer en het is leuk om op deze manier ook verschillende personages en karakters te leren kennen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je als lezer ook echt deel van het kampvuurgroepje voelt.

Ook de omgeving speelt een heel grote rol, deze is dan ook goed uit de doeken gedaan door Anja Janssen. Nog zo’n aspect waardoor je je echt in het verhaal waant. Ze weet precies de goede bewoordingen te gebruiken om je echt mee te nemen naar Domburg en je de avonturen als het ware zelf te laten beleven. Het zorgt voor een super fijne leeservaring.
De fijne schrijfstijl van Anja Janssen zorgt ervoor dat het een boek is dat je lekker door blijft lezen. De tijd vliegt voorbij en hoofdstuk na hoofdstuk wordt zonder pauze gelezen.
Het plot neemt op sommige momenten een kleine kering, die duidelijk maken dat Bikini’s & Kites toch echt veel dieper gaat dan een zomerse feelgood. Het zorgt ervoor dat het luchtige verhaal ook diepgang krijgt, dat vooral op het einde heel goed duidelijk wordt.

Een heerlijke meeslepende feelgood, die je lekker met je voeten in het zand kunt lezen maar ook zeker in je eigen tuinstoel want het beachy-gevoel krijg je vanzelf tijdens het lezen van Bikini’s & Kites.

Beoordeling: ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ

De blogtour is officieel begonnen! Neem ook een kijkje bij de overige bloggers die jullie de komende dagen nog meer over Bikiniโ€™s & Kites gaan vertellen.

Een gedachte over “Blogtour Zomer & Keuning: Anja Janssen – Bikini’s & Kites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s