Bedankt Book & Butterflies voor het recensie-exemplaar van De misleiding voor mijn deelname aan de blogtour.

Een prachtige villa op het nog mooiere eiland Corsica, de perfecte locatie voor een filmdecor. Dat is precies wat Cyriel dacht en met hulp van JP, die niet alleen zijn prachtige villa ter beschikking stelt maar ook een flinke investering doet moet dat helemaal goed komen. Voeg daar een aanstormend talent en een gerespecteerd actrice aan toe en je hebt gegarandeerd een succesformule.
Maar er speelt zo veel meer op het eilandje, dat al snel tot veel speculaties en de vermissing van de regisseur leidt.
Wie of wat zit hier achter?

De cover is prachtig onheilspellend en ook de flaptekst belooft veel goeds. Toch kom ik slecht in het verhaal. Hoewel de wisseling van perspectieven een hele brede kijk op het verhaal geeft, raak ik daardoor juist snel de tel kwijt. Het wordt heel breed uit gezet, en er komt een stuk historie bij kijken dat ook een blik werpt op de relaties tussen de personages. Het is lang onduidelijk wat die historie voor toegevoegde waarde heeft en het helpt me ook niet om de personages goed te leren kennen of ze uit elkaar te houden.
Het blijft lange tijd een oppervlakkig verhaal voor mij, waar ik geen connectie mee kan krijgen.
Ook van spanning kan ik niet echt spreken. Er gebeurt veel en het zijn zeker zaken die de interesse wekken maar het spat niet van het papier af, waardoor het ook geen verhaal is waar een lekkere flow in zit of dat je graag wilt blijven lezen.

Het uiteindelijke plot blijkt toch verder te gaan dan ik dacht. Het is duidelijk dat Liv Anders goed nagedacht heeft over het uiteenzetten van dit plot en het zit ook zeker niet slecht in elkaar, maar had wat meer uitgediept mogen worden.
Er had naar mijn gevoel veel meer in De misleiding kunnen zitten dan wat er nu uitkomt en dat is jammer want de ruwe basis is er zeker één om op verder te bouwen.

Beoordeling: πŸ’œπŸ’œ

Neem ook een kijkje bij de overige bloggers om te lezen wat zij over De misleiding zeggen.

Een gedachte over “Blogtour Books & Butterflies: Liv Anders – De misleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s