Bedankt Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar van Bestemming onbekend voor mijn deelname aan de blogtour.

In Bestemming onbekend neemt Inge Sleegers ons mee in het leven van Clara.
Clara is eindelijk uit de klauwen van haar man durven ontsnappen na de zoveelste afranseling. Ze zoekt haar heil bij haar beste vriendin Karin, die haar met open armen ontvangt. Maar weggaan was echt nog maar de eerste stap.

We volgen Clara in haar strijd om haar leven terug te krijgen. Met niets meer dan de kleren die ze aan heeft, klopt ze bij haar beste vriendin aan. Maar ze heeft geen idee wat ze nu moet doen. Ze zit in een ontzettende tweestrijd, natuurlijk weet ze dat ze hier goed aan gedaan heeft en dat ze beter af is zonder hem, maar ze kan de goede momenten die ze gehad hebben niet vergeten en houd ondanks alles nog van hem.
We worden meegenomen in Clara’s gedachtengang en krijgen zo een uniek kijkje in wat er in het hoofd omgaat van een slachtoffer van huiselijk geweld.
Waarom iemand het zo lang volhoudt wordt een stuk duidelijker en simpelweg vertrekken is niet altijd zo simpel als gedacht wordt.
Er komt zo veel meer bij kijken.
Ook nadat Clara dus uiteindelijk die stap genomen heeft is het moeilijk om niet toch terug te gaan. En het is zelfs nog moeilijker om de volgende stap te nemen: naar de politie gaan.
Helemaal als blijkt dat hij echt niet van plan is om haar zomaar te laten gaan.

Inge Sleegers wilde graag de vooroordelen rond huiselijk geweld wegnemen met dit verhaal en ik denk dat dat zeker gelukt is door middel van personage Clara.
Bestemming onbekend is een intens verhaal, dat veel gevoelens bloot legt.
Niet alleen in het verhaal zelf maar ook als lezer voel je de wanhoop en is het zeker een verhaal waar je nog even over nadenkt na het uitgelezen te hebben.

Beoordeling: πŸ’šπŸ’šπŸ’š

Houdt zeker ook de overige bloggers in de gaten! De tour loopt nog tot 24 maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s