Bedankt Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar en dat ik mocht deelnemen aan de blogtour.

Als producent Jo met haar assistente Emma op een rode loper verschijnt, wakkeren dat direct geruchten aan. Geruchten die verregaande gevolgen kunnen hebben voor hen beiden.
Jo is de geruchten over haar privéleven wel gewend en wil zoals altijd geen commentaar geven maar aan de andere kant lijkt Emma juist wel behoefte aan duidelijkheid te hebben.
Ze proberen op de voor hun normale manier met elkaar te blijven omgaan maar sinds die ene foto in een blad verscheen, lijken ze toch anders naar elkaar te kijken.
Zou er dan toch werkelijkheid schuilen achter dit gerucht?

We leren Emma en Jo beiden al vrij snel kennen. Hun onderlinge band krijgt uiteraard podium maar we leren vooral Emma ook op persoonlijk vlak kennen. Ze is een open boek voor haar zus Avery en dat krijgt de lezer ook te zien. Het is leuk om te lezen hoe blij Emma is met haar baan en de functie van assistente van Jo en dat maakt dat het ook lijkt alsof “gewoon” houdt van haar werk.
Toch begint langzaam door te schemeren dat ze wel érg gesteld is op Jo maar of dat verder gaat dan een vriendschap tussen baas en werknemer blijft lang de vraag.
Jo blijft wat mysterieuzer. We lezen ook vanuit haar perspectief en ook haar gedachten en gevoelens worden breed uitgemeten, maar ze lijkt voor zichzelf te hebben uitgemaakt dat er echt niets anders dan een werk-relatie bestaat tussen haar en Emma en wil daar niet vanaf wijken. Wat anderen ook zeggen.
Ze is zoals gezegd erg gesteld op haar privacy en dat is ook terug te zien in wat we van haar te lezen krijgen.
Andere personages lijken er niet heel erg toe te doen en dat is eigenlijk ook wel prima. Hier en daar passeren zeker meerdere karakters de revue maar ze blijven wat op de achtergrond en worden ook niet heel erg diep uitgewerkt, wat naar mijn idee dus prima in het verhaal past.

Uiteraard zie je van mijlenver al waar dit heen gaat maar deze voorspelbaarheid doet geen afbreuk aan de spanning. Het is een kwestie van wanneer en hoe en het is leuk om te lezen hoe daar naartoe gewerkt word.
Ondertussen worden er belangrijke onderwerpen aangesneden die het boek ook een serieus tintje geven.
Een baas en assistente of ondergeschikte die verliefd worden is misschien niet heel origineel maar het feit dat het om een lesbisch stel gaat plus het feit dat er een vrouw in een hooggeplaatste positie staat maakt het een verademing om te lezen.
Het geeft het geheel een origineel tintje en maakt het tot een uniek verhaal.

Heb je het al gehoord? is een origineel, eigentijds liefdesverhaal met serieuze elementen die je echt even in zijn greep houdt. Het leest lekker vlot en laat je gelijk verliefd worden op de personages, ook al heb je dit zelf misschien nog niet direct door 😉

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Houd ook de overige bloggers in de gaten!

Een gedachte over “Blogtour Zomer & Keuning: Meryl Wilsner – Heb je het al gehoord?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s