In de derde week van Auteur van de maand: de recensie. Bedankt Boekerij voor het recensie-exemplaar van Helsinki.

In Helsinki probeert rechercheur Talinn erachter te komen wat er acht jaar geleden met haar vermiste tweelingzus Reval gebeurt is. Zij verdween spoorloos op klaarlichte dag in Helsinki.
Het heeft jaren geduurd voordat ze eindelijk weer de moed had om Helsinki te bezoeken, maar ze voelt dat het tijd is.
Talinn komt echter direct in een moord-onderzoek terecht waarbij het lijkt alsof haar collega’s niet de onderste steen boven willen halen.
Ook lijkt het alsof ze niet echt bij het onderzoek betrokken wordt.
Is dit omdat ze de nieuweling is of speelt er meer?

De personages worden stuk voor stuk goed neergezet en dit is ook wel nodig. Het zijn niet heel veel karakters die we leren kennen, maar hun namen blijven niet meteen hangen dus het is belangrijk dat we het van hun kenmerken hebben.
Hierdoor duurt het ook even voor je echt in het verhaal zit. Het heeft een soort intro waar je doorheen moet zodat je een beeld krijgt van de omgeving en de personages.
Toch voel je de spanning wel gelijk. Het lijk wordt op een opmerkelijke plek gevonden en ook de manier waarop en hoe het toegetakeld is maakt veel los. Gelijk voel je dat er misschien meer achter kan zitten. De zoektocht is begonnen.

Hoewel we het verhaal vooral lezen van uit Talinn, krijgen we ook andere invalshoeken te zien die weer een extra beeld geven op het verhaal en het onderzoek. Het zorgt ervoor dat je nieuwsgierigheid aangewakkerd wordt en dat je langzaam een idee krijgt van waar het plot naartoe gaat.
Natuurlijk laat Pagie niet direct het achterste van haar tong zien en is het vooral speculeren naar hoe dit af gaat lopen.
Het plot blijkt heel goed doordacht en hoewel het soms niet duidelijk is door de twists en turns komen de lijntjes samen tot een heel sterk verhaal.

Helsinki heeft het allemaal: spanning, intriges, sterke personages en een sterk plot.

Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Een gedachte over “Recensie Nathalie Pagie – Helsinki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s